Run Away Travels

Lisabon 2023

EDP Lisboa Marathon

Share

Cena od

639

Trajanje

dana

cena

Lokacija: Lisabon, Portugal
Datum polaska: 05.10.2023.
Datum trke: 08.10.2023.
Datum povratka: 10.10.2023.
Trajanje putovanja: 6 dana, 5 noći

Cena aranžmana

639 €  - turistički
679 €  - sa startninom za 8.5k
699 €  - sa startninom za polumaraton
719 €  - sa startninom za maraton

s

Aranžman obuhvata

Sva mesta za Lisabon su popunjena. Ukoliko želite da nam se pridružite na ovom putovanju, molimo vas da nas kontaktirate kako bismo spremili individualnu ponudu za vas.
 • avionski prevoz iz Beograda sa prtljagom do 23kg
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu Avenida Park***  ili A.S Lisboa
 • startninu za trku (opciono)
 • troškove organizacije
 • vođenje puta
 • Opcione doplate

  o Trci

 • putno Covid osiguranje (12 €)
 • sportsko Covid osiguranje (24 €)
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom – (20 €)
 • O Lisabonu

  Lisabon, grad sa pogledom na novi svet, prepun čarobnih prizora, boja, mirisa i zvukova. Glavni i najmnogoljudniji grad Portugala, smešten je na najzapadnijem delu Iberijskog poluostrva, na obali Atlantskog okeana.  U koji god deo grada da zađete, naići ćete na bogato kulturno nasleđe i različitu arhitekturu koja svedoči o istoriji ovog grada.

  Grad na reci Težo, svojevrstan je umetnički atelje na otvorenom. Gde god da se okrenete, ugledaćete fasade okrečene prelepim mozaičkim pločicama raznih boja, murale i slike. Njegove uske i šarmantne uličice, kriju neverovatne poglede na niže delove grada kojima prolaze stari tramvaji – jedna od posebnih atrakcija zbog koje mnogi Lisabon porede sa San Franciskom.

  Odavde su mnogi Portugalski istraživači (Vasko da Gama, Bartolomeo Dias, Fernando Magelan, Pedro Alvares ) krenuli na svoja putovanja i načinili velike korake (dobro, realnije je reći  “velike zaveslaje”) za svet i čovečanstvo.

  Lisabon je prepun atrakcija, ovde nikako ne treba propustiti: Belemski toranj , manastir Žeronimo, Spomenik otkrićima, ali i mnoge poslastičarnice koje nude razne vrste pastéis de Belém, kolača od lisnatog testa ispunjenog ukusnim kremom od vanile. Za sve ljubitelje dobrog provoda, Bairo Alto je četvrt koja važi za srce noćnog života. Tu se valja opustiti uz zvuke fada i koju čašicu đinđe (jedna vrsta veoma ukusne višnjevače) jer ova kombinacija, kako lokalni žitelji veruju, predstavlja lek za dušu.

  U gradu iz kojeg su neki krenuli u istraživanje sveta, vi istražite sebe. Neka vas pogled sa Rta Cabo de Rosa uveri vas  da svaki kraj predstavlja početak nečeg novog i uzbudljivog. Neke nove celine koja priča svoju priču.

  o Trci

  EDP Lisboa Marathon

  Učesnici ove trke imaće priliku da uživaju u jednoj od najlepših staza na svetu, koja se celom dužinom pruža uz more i reku i vodi pored brojnih istorijskih znamenitosti.

  Start maratona je u gradiću Kaškaiš, udaljenom oko 40 minuta vožnje od Lisabona. Trasa prati priobalni put i prolazi kroz gradiće Carcavelos, Estoril i Oeiras, sa impresivnim pogledom na more, a zatim i na Belemsku kulu i manastir Žeronimo, i završava na velelepnom Praça do Comercio, trgu sa trijumfalnom kapijom.

  Do starta se stiže vozom koji saobraća na svakih 20 minuta, a kreće iz centra Lisabona, sa stanice Cais do Sodre, odmah pored istoimene metro stanice. Limit trke je 6 sati, a organizatori obećavaju muziku tokom trke, a naročito na cilju i okrepne stanice na svakih 5 km.

  Start polumaratona i trke zadovoljstva je na mostu Vasko da Gama. U pitanju je najduži most u Evropi, i deveti najduži u svetu pa je poseban doživljaj trčati njime zajedno sa rekom ostalih trkača. Do mosta se stiže posebnim autobuskim linijama koje grad organizuje (besplatno) i koje polaze sa adrese Avenida D. Joao II, između vozne i metro stanice Oriente i šoping centra Vasko da Gama u periodu od 7.30 do 9h. U blizini se nalazi i Expo centar gde ćemo zajedno otići po startne pakete, pa će ta lokacija svima biti poznata.

  Staza polumaratona kreće sa mosta, prolazi kroz industrijsku zonu i zatim prati obalu sve do trga Praça do Comercio gde se spaja sa maratonskom, a trka zadovoljstva, koja iznosi 8,5 km, završava u Parque das Nações. Limit za obe ove trke je 3 sata.

  Detaljne mape svih staza, kao i sve dodatne informacije, možete naći na sajtu organizatora.

  Startni paket uključuje:

 • startni broj sa čipom
 • aktivnu majicu trke za maraton i polumaraton, pamučnu za Trku zadovoljstva
 • medalju
 • okrepu na stazi i cilju
 • besplatan gradski prevoz do startne zone na dan trke
 • osiguranje
 • vrećicu za patike / stvari
 • pasta Party
 • koncert / svirku prilikom dolaska u cilj
 • Kako izgleda staza

  prijava

  O smeštaju

  Avenida Park***

  Za naše putnike obezbedili smo smeštaj u hotelu Avenida Park** koji se nalazi nedaleko od centra grada, na 10 minuta hoda od Trga Markiza de Pombala sa popularnim prodavnicama, dok je aerodrom u Lisabonu udaljen svega 15 minuta vožnje.

  Na samo 150 metra nalazi se i metro stanica, pa su vam svi delovi grada lako i brzo dostupni. Osim toga, u neposrednoj blizini od 3 km nalaze se i mnoge poznate znamenitosti grada kao što su trg Rosio, trg Praça do Comercio, tvrđava Sv. Đorđa i mnoge druge.

  Smeštaj je rezervisan u dvokrevetnim sobama sobama koje su lepo sređene, čiste i uredne, a naša usluga obuhvata noćenje sa doručkom.

  Osoblje koje na recepciji koja radi 24 časa dnevno, može vam pružiti sve potrebne informacije o atrakcijama u Lisabonu.

  Više o samom hotelu možete naći ovde

  A.S Lisboa***

  Osim hotela Avenida Park, za naše putnike obezbedili smo i smeštaj u hotelu A.S Lisboa koji je iste kategorije kao i prethodni.
  Nalazi se pored Parkue da Fonte Luminosa, 30 m od stanice metroa Alameda, odakle ćete brzo stići u sve delove grada, a sve poznate znamenitosti biće vam lako dostupne. Lokacija hotela je nešto što se posebno dopada putnicima, a na Bookingu ima ocenu 8,9.

  Osim toga, u neposrednoj blizini od 3 km nalaze se i mnoge poznate znamenitosti grada kao što su trg Rosio, trg Praça do Comercio, tvrđava Sv. Đorđa i mnoge druge.

  Smeštaj je rezervisan u dvokrevetnim sobama koje su lepo sređene, čiste i uredne, a naša usluga obuhvata noćenje sa doručkom.

  Osoblje na recepciji koja radi 24 časa dnevno, može vam pružiti sve potrebne informacije o atrakcijama u Lisabonu.

  Više o samom hotelu možete naći ovde

  prijava

  Plan i program puta

  četvrtak 05.10.2023.

  1. dan: Beograd – Lisabon

  14:45 – poletanje  aviona ka Cirihu
  16:35 – očekivano vreme sletanja u Cirih
  21:05 – poletanje  aviona ka Lisabonu
  22:55 – očekivano vreme sletanja u Lisabon

  Odlazak do hotela, slobodno vreme i noćenje

  petak 06.10.2023.

  2. dan: Lisabon

  Razgledanje grada i preuzimanje startnih paketa u Expo centru.

  subota 07.10.2023.

  3. dan: Lisabon

  Slobodan dan i razgledanje grada u pratnji lokalog vodiča

  nedelja 08.10.2023.

  4. dan: Dan trke

  Odlazak iz hotela do startne zone, ostavljanje stvari i lagano zagrevanje pred trku
  08:00 – start maratona
  10:30 – start polumaratona i trke na 8,5 km

  Ostatak dana slobodan za uživanje u gradu i slavlje posle uspešno završene trke.
  Uveče zajedničko slavlje uz mogućost organizovanja krstarenja rekom Težo.

  ponedeljak 09.10.2023.

  5. dan: Lisabon

  Slobodan dan za uživanje u Lisabonu i sopstvenom uspehu.
  Kao i drugog i trećeg dana, ukoliko grupa bude želela moguće je organizovanje zajedničkog razgledanja i izleta. Ali za ovaj dan važi posebno pravilo – ko ne ponese medalju plaća piće celoj grupi!

  utorak 10.10.2023

  6. dan : Lisabon – Beograd

  16:25 – poletanje aviona ka Frankfurtu
  20:20 – očekivano vreme sletanja u Frankfurt
  21:55 – poletanje aviona ka Beogradu
  23:45 – očekivano vreme sletanja u Beograd

  Nakon sletanja očekujemo puno grljenja, ljubljenja i pozdravljanja do novog putovanja!

  Napomena: ovo je okvirni plan i program putovanja, a svaka promena biće na vreme zabeležena na sajtu.

  vazne napomene

  Važne napomene

  • ovo putovanje organizuje agencija Top Travel Centar (Licenca:OTP 111/2021 A), pa vas molimo da se upoznate sa njihovim pravilima putovanja na njihovom sajtu.
  • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke, prema instrukcijama koje ćete dobiti na mail nakon popunjavanja prijave za putovanje.
  • celokupan iznos možete podeliti na više rata, s tim što prva rata mora iznositi najmanje 20.000 dinara, a ostatak novca se mora uplatiti najkasnije do 05.09.2023.
  • prijava se smatra kompletnom tek nakon prve uplate i do tada je cena podložna izmeni.
  • ukoliko ne znate unapred sa kim želite da budete u sobi mi ćemo Vas smestiti sa osobom za koju smatramo da bi to bilo najprikladnije, uzimajući u obzir pol, godine, grad i klub, ali moramo napomenuti da to može biti i osoba suprotnog pola ukoliko nema drugog rešenja.
  • održavanje trke i samog putovanja zavise od Covid 19 situacije i primenjivaće se odluke i uslovi koje donesu nadležni organi za svaki element ovog putovanja.
  • molimo vas da se pre putovanja upoznate sa posebnim Covid uslovima na ovom sajtu.

  prijava

  Prijava

  Ovaj proizvod trenutno nije na stanju i nije dostupan.