Run Away Travels

Kapadokija 2024

Salomon Cappadocia Trail

Share

Cena od

695

Trajanje

dana

cena

Lokacija: Kapadokija, Turska
Datum polaska: 17.10.2024.
Datum trke: 19.10.2024.
Datum povratka: 21.10.2024.
Trajanje putovanja: 5 dana, 4 noći

Cena aranžmana

695 €  - turistički
815 €  - sa startninom za Cappadocia Short Trail (38 km)
835 €  - sa startninom za Cappadocia Medium Trail (63 km)
845 €  - sa startninom za Cappadocia Ultra Trail (119 km)

s

Aranžman obuhvata

 • avionski prevoz iz Beograda sa svim taksama i prtljagom do 20 kg
 • 4 noćenja sa doručkom u Cappadocia Abras Cave hotelu
 • transfer na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom
 • startninu za Kapadokija Trail (opciono)
 • troškove organizacije
 • vođenje puta od strane lokalnog vodiča
 • Opcione doplate

  o Trci

 • putno osiguranje (10 €)
 • sportsko osiguranje (20 €)
 • O Kapadokiji

  Uronite u Magiju istoka i otkrijte čarobnu Kapadokiju – mesto gde se susreću priroda, istorija i religija, stvarajući tako nezaboravnu priču koju ćete jedva čekati da čujete.

  Naziv Kapadokija potiče iz persijskog jezika i znači „zemlja prelepih konja“, a zbog svoje važne uloge u ranom hrišćanstvu, često je nazivaju i „kolevkom hrišćanstva“. Ovaj jedinstveni krajolik, oblikovan pre tri do četiri miliona godina vulkanskim erupcijama i erozijom, ostavlja bez daha. Imaćete utisak kao da ste zakoračili na čarobnu planetu iz „Malog princa“ – mesto puno čuda i skrivenih tajni.

  Zamislite sad ovo! Kapadokija je dom za više od 2000 crkvi isklesanih u kamenu, sa nekim od najlepših primera srednjovekovne umetnosti. Ali to nije sve! Kapadokija krije čak 36 podzemnih gradova koji su služili kao skloništa od nepogoda, osvajača, ali i divljih životinja.

  No, dok ste ovde, čuda nikad dosta. Najpoznatije atrakcije nalaze se unutar trougla između gradova Nevšehir, Avanos i Urgup. Vilenjački dimnjaci, muzej na otvorenom u Goremeu, kamene crkve i manastir Zelve samo su neke od znamenitosti koje će vas ostaviti bez teksta. Ali stvarno.

  A nakon toga prepustite se magiji Kapadokije koja će vas odvesti u visine – letite balonom iznad mističnih dolina i veličanstvenih stena, uz povremeni huk plamena koji podiže balon ka nebu. Lebdeći visoko iznad zemlje, osećaćete se kao da ste zakoračili u bajku iz Hiljadu i jedne noći. To je ono što čini Kapadokiju posebnom i doživljaj koji ste čekali. Da li već osećate uzbuđenje?

  Spremite se da otkrijete magiju Kapadokije – mesto koje je poput stranice iz bajke, ali stvarno i nadohvat ruke. Dođite i uronite u svet koji će vas očarati, inspirisati i ostaviti bez daha. Ovo je avantura koja će vas odvesti daleko od svakodnevnog života i pružiti vam iskustvo koje se ne zaboravlja.

  Kapadokija vas čeka!

  o Trci

  Salomon Cappadocia Trail

  Trkači, spremite se za nešto neviđeno!

  Vodimo vas na stazu kroz nerealne pejzaže Kapadokije i avanturu koju ćete prepričavati za stolom u kafani, na treningu i verovatno svojim unucima.
  Salomon Cappadocia Ultra Trail nije obična trka – ovo je prilika da se suočite s izazovom i da osetite adrenalin dok se probijate kroz spektakularne terene koje su pod zastitom UNESCO-a.

  Zašto odabrati Solomon Cappadocia Ultra Trail? Pa, prvo, staza će vas provesti kroz pejzaže koji izgledaju kao da su ispali iz bajke – stene izvajane poput skulptura, drevni domovi u pećinama, nebo puno šarenih balona i krajolici koji izgledaju kao da ste na na čarobnoj planeti iz “Malog Princa”. Ali ne očekujte samo lepotu – očekujte i malo izazova. Trčaćete kroz raznolik teren, od strmih uspona do brzih spuštanja.

  Posebno je važno da je trka kvalifikovana od strane UTMB serije! Ako sanjate o osvajanju Ultra Trail du Mont-Blanc, ovo je vaša prilika da zaradite vredne bodove i približite se tom cilju. Ali to nije sve! Osim fizičkog izazova, ova trka je i putovanje kroz bogatu istoriju i kulturu Kapadokije. Trčaćete pored drevnih crkava isklesanih u stenama, kroz istorijska sela, uranjajući u duh ovog fascinantnog kraja pozdravljajući šarene balone iznad sebe.

  Start i cilj trke su u mestu Urgup, a u ponudi su tri distance 38 km (Short Trail), 63 km (Medium Trail) i 119 km (Ultra Trail).

  Dakle, šta čekate?

  Za učešće na trci, svi trkači moraju posedovati lekarsko uverenje.

  Više informacija o trci, možete naći na sajtu organizatora.

  Startni paket obuhvata:

  • startni broj sa čipom
  • finišersku medalju
  • zvaničnu majicu trke
  • zvaničnu torbu trke
  • masažu nakon trke
  • fotografije i video sa trke
  • medicinsku pomoć na stazi
  • obrok pre i posle trke
  • okrepu na stazi i cilju
  • sertifikat o završenoj trci
  • besplatan gradski prevoz

  Kako izgleda staza

  prijava

  O smeštaju

  Cappadocia Abras Cave hotel***

  Za naše putnike, obezbedili smo smeštaj u jedinstvenom i autentičnom Abras Cave hotelu. Ovaj hotel je mesto gde se istorija susreće sa luksuzom, a sam boravak na ovde je već doživljaj za sebe. Smešten u nekadašnjoj bogosloviji, ovaj veličanstveni hotel nudi jedinstveni doživljaj boravka u srcu Kapadokije. Sa zgradom starom 600 godina i autentičnim dvorištem, hotel vas vraća u prošlost, pružajući jedinstveno iskustvo.

  Sobe su uklesane u stene, pružajući istinski pećinski doživljaj. Svaka soba je uređena u tradicionalnom stilu sa kamenim zidovima, kombinujući autentičnost sa modernim komforom.

  Dan u hotelu Cappadocia Abras Cave počinje bogatim tradicionalnim doručkom pripremljenim od svežih seoskih proizvoda. Uveče možete uživati u ukusnim obrocima uz pratnju žive muzike, dok nargila doprinosi opuštenoj atmosferi. Za ljubitelje gastronomije, u blizini se nalaze brojni restorani koji služe regionalna jela, pružajući vam priliku da istražite lokalnu kuhinju.

  Poseban dragulj hotela je istorijska kapela iz 18. veka, koja je sada preuređena u veličanstveni pećinski prostor. Ova kapela je korišćena kao škola, a sada pruža gostima priliku da dožive mističnu prošlost prostora.

  Jedinstvena lokacija omogućava vam da uživate u kulturnom turizmu Kapadokije, uz brojne aktivnosti koje će vaš boravak učiniti nezaboravnim.

  Naša ponuda podrazumeva smeštaj sa doručkom u 1/2 i 1/3 sobama.

  Više o samom hotelu možete naći ovde.

  prijava

  Plan i program puta

  četvrtak 17.10.2024.

  1. dan: Beograd – Kapadokija

  Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ u Beogradu dva sata pre leta, Check-in i obavljanje carinskih i pasoških formalnosti.
  15:45 h – Poletanje aviona za Istanbul.
  Dolazak u Istanbul je planiran u 18:40 h po lokalnom vremenu.
  20:30 h – Poletanje aviona za Kapadokiju.
  Dolazak u Kapadokiju je planiran u 21:55 h po lokalnom vremenu.
  Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

  petak 18.10.2024.

  2. dan: Kapadokija

  Fakultativno razgledanje grada i preuzimanje startnih paketa u Expo centru.

  subota 19.10.2024.

  3. dan: Salomon Cappadokia Ultra Trail

  07:00 – Start Ultra i Medium Traila.
  10:00 – Start Short Traila.
  Ostatak dana slobodan za odmor i individualne aktivnosti.

  nedelja 20.10.2024.

  4. dan: Kapadokija

  Slobodan dan za razgledanje destinacije u pratnji lokalnog vodiča i uživanje u lepotama Kapadokije.

  ponedeljak 21.10.2024.

  5. dan: Kapadokija – Beograd

  Napuštanje hotela i slobodno vreme do odlaska na aerodrom.
  15:15 h – Poletanje aviona za Istanbul.
  Dolazak u Istanbul  je predviđen u 16:55 h, po lokalnom vremenu.
  18:45 h – Poletanje aviona za Beograd.
  Dolazak u Beograd  je predviđen u 19:30 h, po lokalnom vremenu.

  Kraj programa.

  vazne napomene

  Važne napomene

  • ovo putovanje organizuje agencija Rapsody Travel (Licenca:OTP 124/2021 A), pa vas molimo da se upoznate sa njihovim pravilima putovanja na njihovom sajtu.
  • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke, prema instrukcijama koje ćete dobiti na mail nakon popunjavanja prijave za putovanje.
  • celokupan iznos možete podeliti na više rata, s tim što prva rata mora iznositi najmanje 25.000 dinara, a ostatak novca se mora uplatiti najkasnije do 17.09.2024.
  • prijava se smatra kompletnom tek nakon prve uplate i do tada je cena podložna izmeni.
  • ukoliko ne znate unapred sa kim želite da budete u sobi mi ćemo Vas smestiti sa osobom za koju smatramo da bi to bilo najprikladnije, uzimajući u obzir pol, godine, grad i klub, ali moramo napomenuti da to može biti i osoba suprotnog pola ukoliko nema drugog rešenja.
  • održavanje trke i samog putovanja zavise od Covid 19 situacije i primenjivaće se odluke i uslovi koje donesu nadležni organi za svaki element ovog putovanja.
  • molimo vas da se pre putovanja upoznate sa posebnim Covid uslovima na ovom sajtu.

  prijava

  Prijava

  Opcione doplate

  Podaci o putniku

  U nastavku unesite podatke o osobi koja će biti korisnik poručenog aranžmana.

  Pol*

  Veličina majice*