Run Away Travels

Istanbul maraton

N Kolay Istanbul Marathon

Share

Cena od

550

Trajanje

dana

cena

Lokacija: Istanbul, Turska
Datum polaska: 03.11.2023.
Datum trke: 05.11.2023.
Datum povratka: 07.11.2023.
Trajanje putovanja: 5 dana, 4 noći

Cena aranžmana

499 €  - turistički
599 €  - sa startninom za 15k
599 €  - sa startninom za maraton

s

Aranžman obuhvata

 • avionski prevoz iz Beograda sa svim taksama i prtljagom do 24kg
 • 4 noćenja sa doručkom u hotelu Benler*** u Istanbulu u 1/2 i 1/2+1 sobama
 • startninu za N Kolay Istanbul maraton ili trku na 15 km (opciono)
 • transfer aerodrom-hotel-aerodrom
 • troškove organizacije
 • vođenje puta ukoliko bude više od 15 putnika
 • Opcione doplate

  o Trci

 • putno osiguranje (10 €)
 • sportsko osiguranje (20 €)
 • smeštaj u jednokrevetnoj sobi (180 €)
 • O Istanbulu

  Za Istanbul kažemo da je to najistočniji grad zapada i najzapadniji grad istoka.
  Čarobni i mistični grad dva kontinenta, leži na Bosforskom moreuzu koji spaja Crno i Mramorno more, a razdvaja Evropu i Aziju.

  Istanbul je odličan primer kako povoljan geografski položaj proizvodi burnu istoriju. Vekovima je bio svetski centar kulturnih, političkih i vojnih dešavanja. Na njegovom tlu živeli su najveći vladari sveta, pisana je istorija različitih naroda i donošene sudbonosne odluke. Bio je prestonica tri carstva: Rimskog, Vizantijskog i Osmanskog. U različitim periodima, nosio je različita imena: Vizantion, Novi Rim, Konstantinopolj, Carigrad i najzad Istanbul.

  Danas je to grad gde se sudaraju istok i zapad, prepliću staro i novo, hrišćanstvo i islam. Grad je zanatlija, biznismena, zlata, svile i kadife.

  Zahvaljujući mnogobrojnim atrakcijama, grad na Bosforu postao je jedna od najznačajnijih destinacija na turističkoj mapi sveta. Cenkanje u Kapali Čaršiji sa veštim trgovcima kojima je ovaj zanat prenet u amanet, izmamiće vam osmeh na licu. To je jedini je način da dobijete “special price for you my friend”.
  Raskoš života Sulejmana Veličanstvenog i njegove voljene Hurem, videćete u Top Kapi palati, a nakon što uđete u Aja Sofiju zakoračićete u istoriju i vekove kulture. Divićete se moći jednog naroda i vremena. I da, nikako ne zaboravite da prođete ispod Beogradske kapije u Istanbulu, nakon što ste više puta prošli ispod Stambol kapije u Beogradu

  Pratite različite mirise koji se šire sa Egipatske pijace i dozvolite da vas očara beskrajni Orijent. A onda, sa upravo ceđenim sokom od nara, cunjajte i lutate krivudavim i kaldrmisanim ulicama. Osetite energiju grada u kojem sve vrvi i pulsira. Otkrićete lagodan život lokalnih stanovnika koji se opuštaju uz tursku kafu, nargilu i nalaze spokoj u avlijama džamija. Uživaćete u ukusima ratluka, baklave i tradicionalnog turskog čaja.

  I dok trepnete, Istanbul će vas osvojiti. Nećete moći tek tako da mu okrenete leđa i zaboravite ga. Opasan je on. Dao vam je dušu i neće se smiriti dok se ponovo ne vratite i ne popijete sa njim još jednu šolju čaja.

  o Trci

  N Kolay Istanbul Marathon

  Budite na jedinoj stazi na svetu na kojoj ćete moći da pretrčite iz Evrope u Aziju, a zatim se okitite medaljom na mestu gde su se sudarale civilizacije, kulture i gde su svoje tragove ostavila tri moćna carstva.

  Spremite se za osvajanje Istanbula i osetite energiju grada u kome sve vri i pulsira, gde staza šljašti od zlata i miriše na ratluk i baklave.

  Ovaj popularni “evroazijski” maraton organizuje se već 44 godine i njegova najpoznatija karakteristika je ta što se trči na dva kontinenta! Najkraće rečeno, N Kolay Istanbul maraton je trka koja će vam ispuniti i dušu i telo.

  Start istanbulskog maratona nalazi se na azijskoj strani grada, malo pre prvog mosta preko Bosfora, što trkačima daje priliku da osmotre ovaj transkontinentalni dragulj sa pučine. Maratonska staza prolazi preko još dva mosta koja se pružaju preko Zlatnog roga, vijugajući pritom pored mnogih istorijskih znamenitosti. Cilj istanbulskog maratona je u evropskom delu grada – između Plave džamije, Aja Sofije i Topkapi palate. Trka se završava na mestu sudara tri carstva, različitih kultura i istorije, pa je poseban doživlaj okititi se medaljom na ovakvom mestu.

  Mnogo je razloga zbog kojih verujemo da će N Kolay Istanbul maraton ispuniti sva vaša očekivanja i da je ovo trka koju ćete rado preporučivati svima.

  Valja napomenuti da se za istanbulski maraton mogu prijaviti samo punoletne osobe, kao i da će se nakon svakog 5. km nalaziti stanice sa okrepom.

  Limit za maraton je 6 sati, a u ponudi je i trka na 15 km, sa limitom od 3 sata i 45 minuta. Za sve trke je obezbeđen besplatan prevoz do starta. Autobusi će do tamo kretati iz Sultanahmeta (ispred Aja Sofije) i sa trga Taksim (ispred pekare Divan).

  Ako ste spremni, čekamo vas na startu!

  Više informacija o trci, možete naći na sajtu organizatora.

  Startni paket polumaratona obuhvata:

  • startni broj sa čipom
  • finišersku medalju
  • zvaničnu majicu trke
  • masažu nakon trke
  • fotografije sa trke
  • medicinsku pomoć na stazi
  • besplatan prevoz do starta trke
  • okrepu na stazi i cilju
  • zvaničnu torbu trke
  • sertifikat o završenoj trci

  Kako izgleda staza

  prijava

  O smeštaju

  Hotel Benler***

  Hotel Benler*** nalazi se u samom centru grada, na samo 1,5 km udaljenosti trga Sultanahmet koji je centralno mesto dešavanja u Istanbulu. Aja Sofija, Plava džamija, palata Topkapi kao i mnoge druge znamenitosti su vam lako i brzo dostupne, a na samo 700 m nalazi se čuvena Kapali čaršija. Osim toga, u centru grada locirana su i mnogobrojna turska kupatila, koja će vam pružiti autentičan doživlaj i uživanje.

  Osim glavnih turističkih atrakcija i centralnih lokacija, lako su vam dostupne i sva udaljenija mesta u Istanbulu jer se tramvajska stanica nalazi u blizini smeštaja, pa brzo i lako možete stići na gde god da krenete.

  Sve sobe su elegantno i moderno opremljene, a posebno će vam se dopasti bar na otvorenom odajkle ćete uživati u pogledu na grad.
  Naša ponuda podrazumeva smeštaj sa doručkom u 1/2 i 1/2+1 sobama, dok je smeštaj u jednokrevetnim sobama moguć uz doplatu.

  Više o samom hotelu možete naći ovde.

  prijava

  Plan i program puta

  petak 03.11.2023.

  1. dan: Beograd – Istanbul

  Sastanak grupe na aerodromu „Nikola Tesla“ dva sata pre leta, Check-in i obavljanje carinskih i pasoških formalnosti.
  09:00h – Poletanje aviona za Istanbul (broj leta TK1082 Turkish Airlines).
  Dolazak u Istanbul je planiran u 12:50 h po lokalnom vremenu.
  Transfer do hotela. Slobodno vreme. Noćenje.

  subota 04.11.2023.

  2. dan: Istanbul

  Fakultativno razgledanje grada i preuzimanje startnih paketa u Expo centru.

  nedelja 05.11.2023.

  3. dan: N Kolay Istanbul maraton

  07:00 – Zajednički odlazak do startne zone.
  9:00 – Start maratona.
  9:15 – Start trke na 15 K.
  Nakon trke, nastavljamo da upoznajemo Istanbul (ili odmaramo i uživamo u sopstvenom uspehu).
  Uveče zajednička proslava u nekom od lokalnih barova ili restorana!

  ponedeljak 06.11.2023.

  4. dan: Istanbul

  Slobodan dan i razgledanje grada u pratnji lokalnog vodiča

  utorak 07.11.2023.

  5. dan: Istanbul – Beograd

  Doručak i napuštanje hotelskih soba.
  Slobodno vreme u Istanbulu do planiranog transfera do aerodroma.
  19:45h – Poletanje aviona za Beograd  (broj leta TK 1083 Turkish Airlines).
  Dolazak u Beograd je predviđen u 19:30h, po lokalnom vremenu. Kraj programa.

  vazne napomene

  Važne napomene

  • ovo putovanje organizuje agencija Rapsody Travel (Licenca:OTP 124/2021 A), pa vas molimo da se upoznate sa njihovim pravilima putovanja na njihovom sajtu.
  • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke, prema instrukcijama koje ćete dobiti na mail nakon popunjavanja prijave za putovanje.
  • celokupan iznos možete podeliti na više rata, s tim što prva rata mora iznositi najmanje 20.000 dinara, a ostatak novca se mora uplatiti najkasnije do 06.10.2023.
  • prijava se smatra kompletnom tek nakon prve uplate i do tada je cena podložna izmeni.
  • ukoliko ne znate unapred sa kim želite da budete u sobi mi ćemo Vas smestiti sa osobom za koju smatramo da bi to bilo najprikladnije, uzimajući u obzir pol, godine, grad i klub, ali moramo napomenuti da to može biti i osoba suprotnog pola ukoliko nema drugog rešenja.
  • održavanje trke i samog putovanja zavise od Covid 19 situacije i primenjivaće se odluke i uslovi koje donesu nadležni organi za svaki element ovog putovanja.
  • molimo vas da se pre putovanja upoznate sa posebnim Covid uslovima na ovom sajtu.

  prijava

  Prijava

  Opcione doplate
  Veličina majice*
  Pol*