Run Away Travels

Ljubljana 2024

Ljubljana maraton

Share

Cena od

145

Trajanje

dana

cena

Lokacija: Ljubljana, Slovenija
Datum polaska: 19.10.2024.
Datum trke: 20.10.2024.
Datum povratka: 20.10.2024.
Trajanje putovanja: 2 dana, 1 noć

Pricing

145 €  - turistički
190 €  - sa startninom za 10k
210 €  - sa startninom za polumaraton
210 €  - sa startninom za maraton

s

The travel arrangement includes

 • autobuski prevoz iz Beograda
 • noćenje u hotelu Neu Residences****
 • startninu za trku (opciono)
 • troškove organizacije
 • vođenje puta
 • Optional extras

  o Trci

 • putno osiguranje (4 €)
 • sportsko osiguranje (8 €)
 • smeštaj u dvokrevetnoj sobi (15 € po osobi)
 • O Ljubljani

  Slovenačka prestonica, Ljubljana, jedan je od onih gradova koje možete obići pešice, uživajući u svakom koraku. Grad se ističe prelepom prirodom i interesantnom arhitekturom, koja je spoj tradicionalnog i modernog stila. Kroz sam centar grada protiče reka Ljubljanica, čije dve obale spajaju mnogobrojni mostovi. Najpoznatiji među njima su Zmajski most, ukrašen prepoznatljivim zmajevima, i čuveno Tromostovje, koje se sastoji od tri međusobno povezana mosta.

  Na brdu u centru grada nalazi se Ljubljanski dvorac, koji je nezaobilazna turistička atrakcija. Poseta dvorcu pruža priliku da uživate u istorijskoj atmosferi, ali i da se divite prelepom pogledu na grad i okolinu koji se pruža sa brda.

  Ljubljana je grad koji odiše prijatnom atmosferom i gostoljubivošću. Njeni parkovi, kao što su Tivoli i Park Zvezda, pružaju mesta za opuštanje i rekreaciju. Uske uličice starog grada kriju brojne kafiće i restorane gde možete uživati u lokalnim specijalitetima i međunarodnoj kuhinji.

  Ljubljana nudi nešto za svakoga – od kulturnih manifestacija, muzeja i galerija, do živopisnog noćnog života. Uživajte u šetnjama pored reke, vožnji biciklom kroz brojne biciklističke staze, ili se jednostavno opustite u nekom od mnogih parkova. Ovaj grad je prava oaza za sve one koji traže mir i inspiraciju u urbanom okruženju.

  Bez sumnje, Ljubljana će vas osvojiti svojom šarmantnom kombinacijom prirodnih lepota, bogate istorije i moderne vibracije.

  o Trci

  Ljubljana maraton

  Ljubljanski maraton nije potrebno posebno predstavljati, s obzirom da je ovo jedna od omiljenih trka kada je reč o trkačima iz Srbije. Verovatno ste mnogo puta od svojih prijatelja čuli sve pohvale za ovaj događaj i ubeđenja da sa ove trke morate poneti medalju.

  Ljubljanski maraton je prava poslastica za kraj trkačke sezone. Trka je prepoznatljiva po odličnoj atmosferi i mnoštvo navijača. Lokalni muzičari pružaju veliku podršku učesnicima, pa ćete uz ritmove dobre muzike lakše stići do svog cilja.

  Ljubljanski maraton je poznat po svojoj ravnoj i brzoj stazi. Za one koji vole da prate svoje vreme i beleže dobre rezultate, ovo je mesto gde možete očekivati da vaša štoperica pokaže impresivne brojke. Bez obzira da li se odlučite za maraton, polumaraton ili trku na 10 km, ravna staza će vam omogućiti da pružite svoj maksimum.

  Pored same trke, Ljubljana maraton nudi i bogat prateći program. Expo centar je jedan od najboljih u ovom delu Evrope, gde možete pronaći sve što vam je potrebno za trčanje, od opreme do saveta stručnjaka. To je mesto gde trkači razmenjuju iskustva, upoznaju se sa novitetima i pronalaze inspiraciju za buduće trke.

  Bez obzira na to da li trčite zbog zabave, zbog izazova ili zbog postizanja ličnih rekorda, maraton u Ljubljani je trka koju ne smete propustiti, a uspomene koje ćete poneti sa sobom biće vredne svakog koraka!

  Startni paket obuhvata:

 • startni broj sa čipom
 • finišersku medalju
 • zvaničnu majicu trke
 • diplomu o završenoj trci
 • fotografije sa trke
 • vaučer za pastu
 • bogatu okrepu na stazi i cilju (uključujući i razne slatkiše)
 • medicinsku pomoć za vreme trke
 • brojne poklone sponzora
 • Više informacija o trci, možete naći na sajtu organizatora.

  Kako izgleda staza

  prijava

  Accommodations

  Hotel Neu Residences ****

  Za naše putnike obezbedili smo smeštaj u hotelu Neu Residences**** koji se nalazi u samom centru Ljubljane. Sve sobe  su moderno opremljene, klimatizovane, svaka ima svoje kupatilo, TV i besplatan internet.

  Gosti ovog hotela su na Bookingu posebno zadovolji lokacijom koju su ocenili izuzetno visokom ocenom, a trkače će najviše obradovati biliza starta i cilja trke koji su na manje od 1o minuta hoda do hotela.

  U neposrednoj blizini, nalaze se mnoge poznate znamenitosti grada. Brzo i lako ćete stići do svih delova grada i poznatih atrakcija. U neposrednom okruženju od 2 km nalaze se: Stari grad, botanićka bašta, zamak i mnoge druge popularne znamenitosti. Osim toga, raznovrsni restorani i prehrambene prodavnice se nalaze na u neposrednoj blizini od objekta.

  Naša ponuda obuhvata noćenje u trokrevetnim sobama, dok je smeštaj u dvokrevetnim moguć uz doplatu.

  Više o samom hotelu možete naći ovde.

  prijava

  Travel itinerary and program

  subota 19.10.2024.

  1. dan: Beograd – Ljubljana

  00:00 – Okupljanje putnika kod Kuće cveća.
  00:15 – Polazak autobusa ka Ljubljani
  U zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima očekivano vreme dolaska u Ljubljanu je u jutarnjim satima. 
  – Nakon dolaska zajednički odlazak do Expo centra po startne pakete.
  – Slobodno vreme i smeštanje u hotel.
  – U toku dana biće organizovan obilazak Ljubljane sa lokalnim vodičem.
  – Ostatak dana slobodan.

  nedelja 20.10.2024.

  2. dan: Ljubljana – Beograd

  – Zajednički odlazak do startne zone.
  09:00 – Start maratona i polumaratona.
  09:20 – Start trke na 1o km.
  – Nakon trke slobodno vreme za uživanje u gradu i slikanje sa osvojenim medaljama.
  16:00 – polazak za Beograd.
  – U zavisnosti od zadržavanja na graničnim prelazima očekivano vreme dolaska u Beograd u kasnim večernjim satima. 

  Napomena: ovo je okvirni plan i program putovanja, a svaka promena biće na vreme zabeležena na sajtu.

  vazne napomene

  Important notes

  • ovo putovanje organizuje agencija Rapsody Travel (Licenca:OTP 124/2021 A), pa vas molimo da se upoznate sa njihovim pravilima putovanja na njihovom sajtu.
  • plaćanje se vrši u dinarskoj protivvrednosti, po srednjem kursu Narodne banke, prema instrukcijama koje ćete dobiti na mail nakon popunjavanja prijave za putovanje.
  • celokupan iznos možete podeliti na više rata, s tim što prva rata mora iznositi najmanje 7.000 dinara, a ostatak novca se mora uplatiti najkasnije do 19.09.2024.
  • prijava se smatra kompletnom tek nakon prve uplate i do tada je cena podložna izmeni.
  • ukoliko ne znate unapred sa kim želite da budete u sobi mi ćemo Vas smestiti sa osobom za koju smatramo da bi to bilo najprikladnije, uzimajući u obzir pol, godine, grad i klub, ali moramo napomenuti da to može biti i osoba suprotnog pola ukoliko nema drugog rešenja.
  • održavanje trke i samog putovanja zavise od Covid 19 situacije i primenjivaće se odluke i uslovi koje donesu nadležni organi za svaki element ovog putovanja.
  • molimo vas da se pre putovanja upoznate sa posebnim Covid uslovima na ovom sajtu.

  prijava

  Order

  Optional extras

  Passenger information

  Travel/Itinerary User Data

  Gender*

  T-shirt size*