+381 60 019 34 94office@runawaytravels.rs

Trke koje ne smete propustiti 

Ako još uvek niste odlučili gde trčite ovog proleća, mi vam predlažemo top tri trke koje će sigurno ispuniti sva vaša očekivanja.

3. SKOPLJE – Trka koja nudi više

Ako do sada niste trčali skopski maraton, pravo je vreme da to učinite u ovoj godini i osetite ludačku energiju trkača na trgu Aleksandar Makedonski. 10. maja očekuje nas 15. po redu Wizz Air Skopje Marathon, najveći sportski događaj u Severnoj Makedoniji.
Ako se pitate šta je to što možete da očekujete na ovom maratonu, očekujte neočekivano. 
Staza koja vodi najlepšim ulicama grada, fantastična atmosfera, odlična organizacija, idealno vreme za trku, tri distance (42 km, 21 km, 5 km). Svi preduslovi su tu.

Ko god da je imao priliku da poseti grad na obali Vardara, sigurno se našao zatečen njegovom lepotom i prijatnim osećajem tokom boravka, a zatim ga uvrstio u jedno od mesta na koje će se uvek rado vratiti.

 

2. RIM – Veni, Vidi, Vici 42 km

Rimski maraton je pre svega trka kroz istoriju. Ako želite da se vratite hiljadama godina u nazad, u doba moćnog rimskog carstva, u period velikih imperatora i gladijatora, onda je ova trka pravi izbor za vas. Staza vodi pored različitih istorijskih čuda, kao što su Koloseum, bazilika Sv. Petra, Vatikan i dr. Trčanje popločanim i kamenim ulicama večnog grada  je zapravo trčanje kroz prostor i vreme. Rimska istorija će učiniti da na trenutak zaboravite gde se nalazite. Jednostavno rečeno zbog Rima ćete se zaljubiti u trčanje i maraton. Osim jako interesantne staze, očekuje nas i bogat startni paket, sjajna organizacija, bogata okrepa. Na stazi se nalazi i nekoliko muzičkih bina, kako bi trčanje bilo zanimljivije i lakše.

Osim maratona, imaćemo priliku da uživamo u ovom veličanstvenom gradu, jedemo najlepši sladoled, pijemo espresso i bacimo novčić u fontanu Di Trevi kako bismo se ponovo vratili u večni grad. 

 

1. DUBROVNIK –  trka koja će osvojiti vas

Naša najveća preporuka jeste Dubrovnik. Ovo je jedno od naših najpopularnijih putovanja, na čiji start se trkači uvek rado vraćaju. Dubrovački polumaraton je postao simbol kvaliteta. Ako od  trke očekujete mnogo, Dubrovnik će Vam ponuditi mnogo više. Izvrsna organizacija, bogat startni paket, pejzaži od kojih zastaje dah… Samo su neki od razloga zbog kojih treba da nam se pridružite na startu. Ako mislite da ovo nije dovoljno, organizatori su svim trkačima obezbedili i besplatan izlet na ostrvo Lokrum,  ulazak na gradske zidine, ulazak u sve gradske muzeje,  besplatan javni prevoz za sve vreme boravka,  popuste u brojnim restoranima i lokalima u gradu.  
U ponudi su sledeće distance: polumaraton, humanitarna trka zadovoljstva (5k) i trka po dubrovačkim zidinama.

 Pored svega toga, sigurni smo da ćete se zaljubiti u ovaj grad (a možda i u ovom gradu ).